Magazin 01.03.2017.

Svestranost ove Banjalučanke može da bude primjer mnogima

ČITANJE: 5 minuta

Marijana Pećanac je osoba koja se po mnogo čemu ističe u odnosu na druge, a prije svega tu su snaga i želja za uspjehom. Marijana je jako svestrana osoba, po zanimanju je profesor engleskog jezika i književnosti, kao i diplomirani inženjer organizacije i menadžmenta.

Ali ona se ovdje ne zaustavlja. Trenutno se usavršava na polju komunikacija i marketinga, te se trudi da svoje vrijeme bolje iskoristi tako što će da uči od boljih, te da primjenjuje stečeno znanje.

Uz sve obaveze koje ima, majka je 18- godišnje kćerke Slađane, o kojoj se brine sama nakon razvoda, preuzimajući veliku odgovornost i snagu da se suoči sa svim životnim burama koje su nailazile na njenom životnom putu, a istovremeno nastojeći da je usmjeri i osamostali da može dalje ići svojim putem.

Ali, to je ne sputava da se ne ostvaruje na poljima koja je zanimaju.

Trenutno radi kao profesor engleskog jezika u više škola, jer nema punu normu i snalazi se kroz honorarne poslove da bi kćerki i sebi obezbijedila sredstva za život.

„U meni postoji preduzetnički duh koji polako izbija iz mene, i radim na tome da se krećem dalje uzlaznom putanjom ka ostvarenju svojih ciljeva. Jako sam energična i upravo ta energija me gura ka naprijed i podstiče me da napravim nešto korisno i za društvo oko mene. Kako sam u komunikaciji sa ljudima svakodnevno, to me motiviše da se usavršavam i na tom polju i pristupam svakom pojedincu individualno u zavisnosti od karaktera“, kaže nam Marijana.

marijana pecanac

Pored toga što voli da prenosi svoje znanje učenicima, isto to čini i sa poslovnim partnerima.

„Tako sam i došla na ideju da pokrenem izradu svoje web stranice www.prevodnaengleski.net uz pomoć Default design, Kreativnog studija za online marketing”, naglašava ona.

Na njenom sajtu svi mogu da se informišu o njenim uslugama prevođenja sa engleskog jezika, kao i privatnim časovima. Pored toga, Marijana je počela sa pisanjem blogova iz oblasti obrazovanja, pa njene prve teme su „Kako pobijediti strah od konverzacije na stranom jeziku?“, „ Zašto ne treba vjerovati „Google Translate-u?“ i „Kada je za djecu najbolje da počnu da uče strani jezik?“ . Kako Marijana kaže biće ih još, a sve u skadu sa raspoloživim vremenom i inspiracijom.

„Osim ovog obrazovnog dijela, imam i hobije koji polako poprimaju i ozbiljnije pravce djelovanja. Tu je moja ljubav prema estetici, kreiranju, umjetnosti, dekoracijama i svemu što će učiniti prostor ljepšim, i predivan osjećaj ispunjenosti kad mogu obradovati nekog originalnim poklonom. Tu dolazimo do momenta kad sam ja počela da se bavim ukrašavanjem drvenih predmeta dekupažom, tehnikom koja datira odavno, a sad postaje jako popularna i na našim područjima“, ističe nam Marijana.

Dekupažom se bavi već dvije godine, a počela je tako što je jedna poslovna saradnica, a sad velika prijateljica spomenula da ide na jednu divnu radionicu na kojoj se uče razne tehnike ukrašavanja predmeta.

leptir masne

„Svakim danom nastojim da se što više usavršavam, pa sam tako i napravila svoju stranicu na Facebooku i stvorila svoj brend Marijanin chic No.7 na kojem se mogu pogledati moji radovi poredani u albumima, pa i naručiti za razne prilike (rođendani, vjenčanja, krštenja, rođenja, za poslovne partnere i dr.)“, rekla nam je Marijana.

Od novembra 2016. godine član Udruženja kreativaca Draganasgarden i od tada je bogatija za jedno veliko druženje sa predivnim, dragim, kreativnim ženama koje čine jednu „bisernu ogrlicu“.

„Mi smo biseri koji se međusobno poštujemo, pomažemo, dijelimo savjete i konsultacije kako da budemo što bolje i da pokažemo našim kupcima, prijateljima i rodbini sve šta umijemo. Za naše rukotvorine se zanimaju i ljudi iz Švedske, Rusije, BiH, Srbije, Hrvatske i Slovenije. Polako smo zaintrigirale svijet, a imamo i svoju zvaničnu web stranicu www.draganasgarden.com na kojoj se mogu pogledati i naši radovi, naručiti po želji, pročitati o našim dešavanjima, gostovanjima i ostalim bitnim aktivnostima, kako mi to sebe predstavljamo našem divnom gradu Banjaluci i svijetu“, kaže nam ona.

Pored posjećivanja sajmova kreativaca, Marijana je počela i javno da se predstavlja u medijima na zimskom sajmu Udruženja Draganasgarden pod nazivom „Pahulje mog djetinjstva“. Nakon toga slijedi prilog o njenim radovima u saradnji sa ekipom BN TV, poziv i gostovanje u emisiji „Stil“ gdje je takođe predstavila svoje radove i koji su dalji planovi i dešavanja u Udruženju.

„Zajedno sa ostalim članicama Udruženja se spremam za modnu reviju pod nazivom „Iz maminog ormara“, koja će se održati u Muzičkom paviljonu Staklenac, 4. marta, a priređujemo je povodom Dana žena. To je naš još jedan izazov u kojem ćemo pokazati svoju kreativnost, kako modu 60-tih osvježiti nekim novijim modnim dodacima koji su ručno rađeni, a svoje kreacije ćemo same da nosimo pa i da se oprobamo i u toj ulozi manekenki“, govori nam ova hrabra majka.

dragansgarden

„Za kraj mogu da poručim svima da je svaki dan novi dan, i da ga treba ispuniti i proživjeti najljepše što se može. Nastojati da se ne nerviramo zbog sitnica, smanjiti „buljenje“ u telefone, a više vremena provesti u kvalitetnom druženju, učeći svaki dan po nešto, prenositi dobre vibracije i život se tako živi ljepše“, poručuje Marijana.

Ona je dokaz da se snovi ostvaruju svakim danom. Pored druženja, Marijana voli da pliva, putuje, da se druži sa kćerkom, i kako kaže ne da mjesta dosadi.

(Banjalucanke.com)