Magazin 27.10.2022.

Tereza Kesovija hitno primljena u bolnicu: “Bol je postala nepodnošljiva”

ČITANJE: 2 minute

Hrvatska pjevačica Tereza Kesovija hitno je smještena na Kliniku za infektivne bolesti “Dr Fran Mihaljević”,odakle se i oglasila.

Tereza je nedugo nakon proslave svog rođendana početkom oktobra shvatila da bolovi u njenoj desnoj nozi ne prestaju i da je kucnuo čas da potraži lekarsku pomoć, piše Jutarnji list.

“Učinila sam to u trenutku kada je bol postala već nepodnošljiva i kada zbog nje više nisam uspijevala da zaspim”, priznaje Tereza.

Nakon što su je pregledali, doktori su joj rekli da liječenje mora nastaviti u bolnici, kako bi se sanirala jaka upala potkožnog tkiva na njenoj desnoj nozi.

“Iskreno, nije mi bilo to drago to da čujem. Ja sam se nekako nadala da će moći bez toga, ali vjerujem ljekarima i izuzetno poštujem njihov težak rad, pa sam ih poslušala, spakovala se i prije nekoliko dana došla u bolnicu”, kaže Tereza.

Uprkos svemu, ona je i dalje dobro raspoložena, i ni u jednom trenutku ne napuštaju je njena vedrina i optimizam, po kojima je poznata.

“Ja sam tu u najboljim mogućim rukama, a da se stanje popravlja vidim i sama jer me noga sve manje boli. Naravno, i dalje je osjećam, što je i normalno jer nije to upala koja će tek tako sama od sebe nestati. Moram da pijem lijekove i moram da ležim tako da mi je desna noga u povišenom položaju. Moram da štedim tu nogu, ali sve sada ide na bolje pa se nadam da ću uskoro izaći iz bolnice”, kađe ona i priznaje joj, kao i većini ljudi, boravak u bolnici ne pada lako, ali, podsjeća, pregrmjela je ona u životu i mnogo teže i opasnije bolesti i događaje, pa joj ovo ne može skinuti osmijeh s lica ni ubiti dobro raspoloženje koje ona dijeli i s medicinskim osobljem kojem, na njihovo veselje, u bolnici zna i da zapjeva.

“Srce mi bude puno kada vidim kako tim ljudima koji su puni požrtvovanja i koji predano rade svoj posao pjesmom vraćam osmijeh na lice”, govori Tereza.

Oznake: Tereza Kesovija