Magazin 05.02.2017.

“Trese.Lupa.Udara” održao rokenrol predavanje

ČITANJE: 1 minuta

Vođa legendarne rok grupe “Disciplin A Kitschme” i autor muzike za kultni film “Kako je propao rokenrol”, Dušan Kojić Koja, sa svojim novoosnovanim bendom “Trese.Lupa.Udara” u subotu uveče u Klubu studenata Banjaluka KSB, okupljenim studentima i ljubiteljima čvrstog zvuka održao je svojevrsno rokenrol predavanje.

Umjesto bas dionicama, kako je publika navikla od njega, Koja je lekcije iz najpopularnijeg muzičkog pravca dvadesetog vijeka ovaj put dijelio gitarskim rifovima. Bas gitara bila je prepuštena Švabi iz “Električnog orgazma”, koji je izvanrednu ritam sekciju činio sa Vulom, Kojinim kolegom iz matičnog benda i bivšim bubnjarem “Popečitelja”.

Sjajnoj atmosferi u publici su doprinijele, a rok veteranima sa mladalačkom energijom na sceni su pomogle Manja i Đurđica, koje su pjevale prateće vokale, a koje inače nastupaju sa bendovima “Disciplin A Kitschme” i “The Restless”.

Kako je i najavljeno, u KSBu su se spojili esencijalni rokenrol ugođaj, bučne pank i R&B gitare, tvrdi fanki rok ritam, kao i višeglasno, horsko pjevanje publike. Pored stranih rok numera, bend je svirao pjesme iz omnibus filma “Kako je propao rokenrol”, a numere kao što su “Crveno” i “Kako trese, lupa, udara”, odsvirane su više puta.

(Nezavisne)