Magazin 03.03.2017.

Udruženje Duga u službi humanosti i žena već četvrt vijeka

ČITANJE: 1 minuta

Humanitarno udruženje žena “Duga”, koje se bavi organizovanjem humanitarnih akcija, etno-radionicama i kursevima, ove godine proslaviće 25 godina postojanja i rada.

Prva u nizu aktivnosti, kojom će početi obilježavanje jubileja, biće prezentacija knjige “Prva dama Amerike” autorke i članice ove organizacije Daše Gajić. Prezentacija će biti održana u utorak, 7. marta, u etno-galeriji ove organizacije.

– “Duga” pomaže onima kojima je pomoć najpotrebnija, prvenstveno ugroženim ženama. U proteklom ratu smo im pomagali da ublaže ratne traume i težak život, a danas kroz kreativni rad i učenje im pomažemo da se duhovno i ekonomski osnaže. Organizujemo i druženja i književne večeri – istakla je predsjednica udruženja Galina Marjanović.

Kroz “Dugine” programe u 2016. godini prošlo je 120 korisnica.

– Našu etno-galeriju lani je posjetilo oko 6.000 turista i građana. Gostovali smo na raznim revijama, izložbama i sajmovima i na taj način promovisali grad – rekla je Marjanovićeva.

Dodaju da je većina aktivnosti ostvarena kroz volonterski rad.

– Imamo 51 članicu i saradnicu, koje su u protekloj godini u udruženju ostvarile 8.853 sata dobrovoljnog rada. Bez njih ne bismo mogli funkcionisati – kazala je Marjanovićeva.

(glassrpske.com)