Magazin 19.05.2016.

Umrla da ne bi morala glasati ni za Hilari ni za Trampa

ČITANJE: 1 minuta

Mnogi su smatrali da je to samo brutalna šala na račun američke politike i kandidata za Bijelu kuću, ali se pokazalo da je čitulja istinita.

“Suočena sa izborom glasanja za Donalda Trampa ili Hilari Klinton, gospođa Meri En Noland iz Ričmonda odlučila je, umjesto toga, u nedjelju, 15. maja 2016. godine, u dobi od 68 godina, da zauvijek ode u božje ruke”, stoji u tekstu čitulje.

Džim Noland, suprug gospođe koja se pominje u tekstu, ispričao je lokalnoj američkoj televizijskoj stanici da je uvodnu rečenicu čitulje napisao njihov sin, kao posvetu specifičnom humoru koji je preminula gospođa cijenila.

Politički analitičari u SAD navode da će se u trci za Bijelu kuću naći nepolularni političari.

Demokratska stranka nada se da će birači glasati protiv Trampa i tako dovesti Klintonovu na mjesto predsjednika SAD.

Tramp, međutim, vjeruje da je Klintonova toliko nesposobna i bez ikakvih novih ideja da će mnogi Amerikanci njemu ukazati povjerenje.

Za ovakav ishod, u kome u trci za Bijelu kuću nisu najbolji i najpopularniji političari, koji bi bili rezultat volje birača, analitičari optužuju kontrolisani politički sistem u SAD.

Oni ukazuju da određeni moćni krugovi u najjačim partijama izaberu unaprijed svoje favorite i daju im velike sume novca za kampanju.