Magazin 06.03.2017.

Večeras koncert banjalučkih tamburaša povodom Međunarodnog dana žena

ČITANJE: 2 minute

Povodom Međunarodnog dana žena, Gradski tamburaški orkestar će večeras održati cjelovečernji koncet u koncertnoj dvorani Banskog dvora, sa početkom u 20.00 časova.

Banjalučki tamburaši, predvođeni dirigentom Zlatanom Mirićem, ovaj koncert poklanjaju svojim sugrađankama za njihov praznik. Kroz još jedno tamburaško putovanje u svijet domaćih i svjetskih muzičkih hitova, publiku će povesti solisti Gradskog tamburaškog orkestra Aleksandra Radović, Petra Golubović, Danijela Knežević, Saša Berendika i Đorđe Čivčić.

Organizator koncerta je KC Banski dvor, a besplatne ulaznice publika može preuzeti na biletarnici Banskog dvora.

Ovim koncertom Gradski tamburaški orkestar završava zimsku seriju nastupa u Banskom dvoru, koja tradicionalno počinje novogodišnjim gala koncertom u januaru, nastavlja se koncertom za zaljubljene u februaru i završava osmomartovskim koncertom za Međunarodni dan žena.

– Odmah nakon koncerta orkestar počinje pripreme za sezonu proljeće-ljeto. Već u aprilu banjalučka publika će imati priliku da uz banjalučke tamburaše pozdravi Veliki mandolinski orkestar grada Patra, koji u Banju Luku dolazi povodom Dana grada, kažu u Gradskom tamburaškom orkestru.

U maju se sprema pravi tamburaški praznik, kada će biti održan XVI međunarodni festival “Veče uz tamburu”, na koji dolaze najbolji tamburaški orkestri iz Srbije, Hrvatske i Slovenije, kao i svojevrsna tamburaška reprezentacija Evrope – Evropski omladinski tamburaški orkestar.

Početkom juna orkestar nastupa na Međunarodnom festivalu umjetničke tamburaške muzike u Osijeku, a za avgust je planirana velika evropska turneja, na kojoj bi orkestar trebalo da nastupi u Parizu i Luksemburgu.

Za septembar je planiran solistički koncert Željka Bebeka uz pratnju velikog tamburaškog orkestra koga će sačinjavati tamburaši Gradskog tamburaškog orkestra Banjaluka i Centra tradicijske kulture iz Varaždina.