Magazin 15.03.2016.

(VIDEO) Umjesto trubača, drift za svatove

ČITANJE: 1 minuta
top-gear-london
Prizor mladenaca i svatova koje nakon izlaska sa ceremonije vjenčanja ispred katedrale svetog Pavla u Londonu dočekuje turiranje motora i drift ford mustanga ne viđa se svakog dana.

Ne, nije u pitanju ekscentrični mladoženja, zaljubljenik u sportske automobile, koji želi da venčanje proslavi na sebi svojstven način, već snimanje jedne od novih epizoda serijala Top Gear.

Ukoliko još uvijek niste prepoznali njegov klasični modifikovani Mustang V8, za volanom se nalazi profesionalni vozač i kaskader Ken Blok, dok je na mjestu suvozača američki glumac i jedan od novih voditelja čuvenog automobilskog šou programa, Met Leblank, koji je na Instagramu postavio fotografiju sa seta.

Snimanje u srcu Londona privuklo je i brojne automobilske fanove, a jedan od njih postavio je na Twitteru nekoliko video klipova na kojima se vide Ken Blok i Leblank.

Međutim, nisu svi bili oduševljeni time što se snimanje ovakvih scena odvija u starom jezgru Londona. Mnogi Britanci bili su zgroženi prizorom sportskog automobila koji ostavlja tragove guma po ulicama u neposrednoj blizini kulturnih i istorijskih spomenika i građevina.

U ostrvskim medijima se podigla velika prašina, pa se jedan od voditelja emisije Top Gear, Kris Evans, javno izvinio žiteljima Londona u ime Leblanka i čitave ekipe.

(b92)